Tajine van lamsvlees met olijven

home > lamsvlees-recepten > Tajine van lamsvlees met olijven

Verwarm de olijfolie met een nootje boter in de tajine en kleur hierin het lamsstoofvlees
Laat het een tijdje afgedekt sudderen samen met de ui, de knoflook en de pepertjes
Voeg de tomatenpartjes en aubegines in halve maantjes toe
Voeg de rijst, de olijven, de saffraan en de bouillon toe en laat verder gaar koken tot de rijst al het vocht heeft opgeslorpt
Werk af met gesnipperde koriander of peterselie
Drink hierbij een glaasje muntthee of rode wijn
Tip: Een tajine is een typische Arabische aardewerken kookpot U kan hem kopen in de Arabische winkel





Ingrediënten voor 4 personen

600 g lamsstoofvlees in stukjes
2 versnipperde uien
boter
1 eetl. olijfolie
2 teentjes geperste knoflook
2 kleine versnipperde Spaanse pepertjes
4 tomaten, in partjes
1 aubergine, in halve maantjes
250 g rijst
1 dopje saffraan
5 dl bouillon (kippe- of lamsbouillon)
10 zwarte of groene olijven
peper
zout
koriander of peterselie