lente-zomer-herfst-en-winter-recepten
De 4 seizoenen:
Op deze pagina komen een aantal erg lekkere recepten die met de lente, zomer, herfst en de winter te maken hebben. Elk seizoen kent zijn eigen producten die in de gerechten tot zijn recht komen. In Smullen met de seizoenen geeft Mascha Hoogeboom, bekend van het succesvolle tv-programma ‘Koken met sterren’, recepten voor eenvoudige gerechten en voor culinaire hoogstandjes.
Er zijn gerechten uit eigen land en uit buitenlandse keukens, in geijkte, maar ook in niet alledaagse combinaties. De recepten zijn ingedeeld naar de seizoenen. De recepten zijn met een leuk verhaaltje en zonodig met informatie opgeschreven, erg leuk ! Je hoeft je natuurlijk niet perse aan de seizoenen te houden als de producten ook in andere seizoenen te verkrijgen zijn. Zie op deze pagina een groot aantal van deze recepten.
Echte seizoenproducten van de lente zijn bijvoorbeeld nieuwe aardappelen,
(wilde) spinazie, asperges, jonge voorjaarsgroenten, meiknolletjes, lamsvlees,
kalfsvlees, mosselen, nieuwe haring, verse ananas en meikaas en deze producten
zijn in de recepten verweven.
***********************
Echte seizoensproducten voor de zomer zijn bijvoorbeeld maïskolven,
artisjokken, tuinbonen, venkel, paprika, tomaat, spare-ribs, garnalen,
sardines en tropisch fruit. Dit is natuurlijk maar een kleine greep uit de
vele producten die in dit seizoen verkrijgbaar zijn.
***********************
Echte seizoensproducten voor de herfst zijn bijvoorbeeld schorseneren,
broccoli, bleekselderij, pompoen, vele soorten paddestoelen, mosselen, noten,
dadels en druiven.
***********************
Echte seizoensproducten in de winter zijn bijvoorbeeld bonen, rodekool,
zuurkool, spruitjes, prei, winterpenen, wild en gevogelte, gedroogd fruit,
mandarijntjes.
Geniet van elk seizoen, en morgen weer gezond op !
Lente, Zomer, Herfst en Winter recepten
- Snoekbaars met limoensaus en groene asperges
- Gemengd visbordje met mosterd-dillesaus
- Gemarineerde lamshaasjes met witlof met kaneel en sinaasappel
- Chili con carne
- Hartige taart met wilde spinazie en paddestoelen
- Gegrilde zalmfilet met groenepepersaus en gegratineerde schorseneren
- Tournedos van zeewolf met katenspek en roergebakken Chinese kool
- Canneloni met gerookte zalm
- Kalfsoesters met mosterdsaus
- Kaastaart met gerookte zalm en asperges
- Risotto met mosselen
- Tahoe met taugé, prei en gember
- Tagliatelle met tonijn, tapenade en gedroogde tomaten
- Tropische vruchtensalade
- Gemarineerde gamba's met Chinese groenten
- Regenboogforel met groenekruidensaus en gesauteerde tuinbonen
- Salade met meikaas, kerstomaatjes, meiknolletjes en sugarsnaps
- Salade met nieuwe haring
- Varkenshaas met bacon en perzik
- Gehakt in prei-kerriesaus
- Nijlbaars met botersnijbonen
- Pompoensoep met zure room
- Canneloni met gerookte zalm
- Tongrolletjes met venkel
- Asperges met ham, kaas en hollandaisesaus
- Kipfilet met kaas-roomvulling op pasta
- Aardappel-preitaart
- Kipfilet met parmaham en mandarijnsaus
- Pittige mosselen
- Karper uit de oven, gestoofd in rode wijn
- Gegrilde sardines met koriander en tomaat
- Maaltijdsalade met rougetfilets en gamba's
- Gerookte makreelsalade met boerenkaas en nieuwe aardappelen
- Kabeljauw met peultjes