Aardappelsalade met boontjes en runderreepjes

home > maaltijdsalades > Aardappelsalade met boontjes en runderreepjes

Haal de sperziebonen af en breek ze door midden. Pers de limoen uit en gebruik het sap van 1/2 limoen. Pel de knoflook en hak hem fijn. Kook de krieltjes in water met zout in 20 minuten gaar. Kook de sperziebonen in water met zout in 15 minuten beetgaar en spoel ze af. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de runderreepjes in 8 minuten bruin. Voeg het limoensap en de honing toe en breng het op smaak met knoflook en zout. Neem de pan van het vuur en schep de sperziebonen met krieltjes door het vlees. Snijd de bosuitjes in ringetjes en bestrooi de salade met bosuitjes.





Ingrediënten voor 4 personen

500 gram krieltjes
500 gram sperziebonen
2 eetlepels olijfolie
400 gram runderreepjes
sap van 1 limoen
1 theelepel honing
1 teentje knoflook
1 bosuitje