Kalkoensalade met olijven en venkel
home > maaltijdsalades > Kalkoensalade met olijven en venkel
Snijd de kalkoenfilet in dunne plakjes. Snijd de venkel in dunne plakjes. Snijd de olijven in vieren. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Pel de sinaasappelen en snijd ze in partjes. Verwijder de worteltjes van de veldsla. Verhit de olijfolie met de boter in een koekenpan. Bak de kalkoenplakjes rondom bruin en zacht. Neem ze uit de pan en laat ze uitlekken. Meng het sinaasappelsap met de rode wijnazijn, de extra olijfolie en suiker tot een dressing. Doe de kalkoenplakjes met de venkel, olijven, uien, sinaasappelpartjes, veldsla en dressing in een grote kom. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en verdeel het over 4 glazen schaaltjes. Lekker met warm stokbrood.
Ingrediënten voor 4 personen
600 gram kalkoenfilet
1 eetlepel olijfolie
30 gram boter
500 gram venkelknol
80 gram groene olijven
2 bosuitjes
2 sinaasappelen
80 gram veldsla
125 ml sinaasappelsap
2 eetlepels rode wijnazijn
2 eetlepels extra olijfolie
½ theelepel rietsuiker