Kipsalade met nectarine en avocado

home > maaltijdsalades > Kipsalade met nectarine en avocado

Snijd de kipfilet in reepjes of blokjes en kook ze in de kippenbouillon gaar in 12 – 15 minuten. Giet ze af en laat goed uitlekken. Snijd de andijvie in smalle reepjes. Schil de nectarines en de avocado’s. Verwijder de pitten en snijd de vruchten in blokjes of plakjes. Besprenkel ze met citroensap tegen verkleuren. Meng de ingrediënten voor de dressing.
Schep de kip, nectarine, avocado en bieslook door elkaar. Spatel de dressing er luchtig door. Serveer de salade op de andijvie.
Serveer suggestie:
Lekker met ciabatta of stokbrood.
In plaats van nectarine is mango of perzik ook heel lekker.
Schep eens ongezouten cashewnoten die geroosterd zijn in een droge koekenpan door de salade.





Ingrediënten voor 4 personen

500 gram kipfilet
1 liter kippenbouillon (van tablet)
1 krop andijvie
2 nectarines
2 avocado’s
2 eetlepels citroensap
3 eetlepels gehakte bieslook (vers of diepvries)
Voor de dressing:
3 eetlepels olijfolie (mediterrane)
2 eetlepels rode vruchten of frambozenazijn
2 eetlepels mayonaise
100 ml witte wijn
1 theelepel kerriepoeder
3 eetlepels crème fraîche
zout en peper