Lauwwarme aardappelsalade met lenteuitjes en gerookte zalm

home > maaltijdsalades > Lauwwarme aardappelsalade met lenteuitjes en gerookte zalm

De aardappelen schillen, in dunne plakjes snijden en in water of bouillon gaar koken.
Als de plakjes gaar zijn in een vergiet uit laten lekken.
Snijd de prei, sjalotjes en lente uitjes in ringetjes.
Breng de koksroom aan de kook en voeg hierbij de mosterd, azijn, peterselie, lente ui, prei en sjalotjes, laat dit even zachtjes koken totdat de groenten beetgaar zijn.
De aardappelplakjes in een ruime kom doen en de warme dressing met groenten erdoorheen scheppen, de gerookte zalm er boven op leggen en garneren met toefjes peterselie, citroen en een lente uitje.





Ingrediënten voor 4 personen

400 gram dungesneden gerookte zalm
500 gram stevig kokende aardappelen
1 prei
3 sjalotjes
4 lente uitjes
2 deciliter koksroom
1 eetlepel mosterd
2 eetlepels azijn
2 eetlepels gehakte peterselie
peper en zout
peterselie
citroen