Tonijnsalade met kappertjes en rode ui
home > maaltijdsalades > Tonijnsalade met kappertjes en rode ui
Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in blokjes. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Haal de haricots verts af en kook ze in water met zout in 10 minuten gaar. Laat de tonijn uitlekken en breek het los. Schep de tonijn, kappertjes, 1 eetlepel vinaigrette en blaadjes oregano in een kom door elkaar. Breng het op smaak met zout. Giet de aardappelen af en schep de rest van de vinaigrette erdoor. Kook de eieren in 8 minuten hard, pel ze en snijd ze in vieren. Pel de ui en snijd hem in ringen. Was de sla en laat het uitlekken. Meng in een kom de sla, haricots verts, ui, eieren en aardappelblokjes door elkaar en verdeel het over 4 borden. Schep met een lepel twee bolletjes tonijnmengsel op de salade. Lekker met warm stokbrood.
Ingrediënten voor 4 personen
2 blikjes tonijn
400 gram aardappelen
zout
150 gram haricots verts
1 eetlepel kappertjes
bakje vinaigrette
4 takjes oregano
4 eieren
1 rode ui
1 krop sla