ALBIGONDA' S (GEHAKTBALLETJES)

home > mexicaans-koken > ALBIGONDA' S (GEHAKTBALLETJES)

Roer kalfsgehakt, rundergehakt, knoflook, paneermeel, Spaanse peper, komijn en zout en peper goed door elkaar. Voeg beetje bij beetje het ei toe.
Leg het mengsel op een met bloem bestrooid werkblad en verdeel het in 16 gelijke porties.
Maak er met bloem bedekte handen bailetjes van.
Verhit de olie in een grote koekenpan op een hoog vuur.
Bak, als de olie heet is, de gehaktballetjes in 5-10 minuten egaal bruin. Draai ze veelvuldig om.
Laat de gebruinde gehaktballen goed uitlekken op keukenpapier. Leg ze daarna in een ovenschaal en giet er tacosaus overheen. Verhit ze 10 minuten in een op 180°C. voorverwarmde oven. Serveer ze bestrooid met bosuitjes.
SERVEERTIPS: serveer de gehaktballen met rijst, bonen of guacamole. Besprenkel ze eventueel met zure room.

  • INVRIEZEN: braad de gehaktballen en laat ze afkoelen. Leg ze op vetvrij papier in de diepvries tot ze stevig zijn. Doe ze over in diepvriesdoosjes. U kunt ze tot 3 maanden in de diepvries bewaren. Ontdooi ze in de koelkast en warm ze op volgens het recept.





Ingrediënten voor 4 personen

Een gemakkelijk te bereiden tacosaus maakt gewone gehaktballen speciaal en veel leuker om te eten.
225 g kalfsgehakt, 225 g rundergehakt, 1 teentje knoflook, geperst, 2 el paneermeel, 1/2 Spaanse peper, ontdaan van zaad, fijngehakt, 1/2 cl gemalen komijn, zout en peper, 1 geklopt ei, 3 el olie, 2,5 dl tacosaus (zie recept), 2 bosuitjes, gehakt