BURRITO'S

home > mexicaans-koken > BURRITO'S

Verpak de tortilla’s in aluminiumfolie en laat ze in een warme oven zacht worden. Fruit de ui glazig in de olie. Voeg de bonen toe en warm ze goed door. Schep het mengsel over het midden van elke tortilla en bedek het met sla, kaas, tomaten en bieslook. Vouw de tortilla tot een rechthoekig pakketje waarin de vulling goed is verstopt. Leg de burrito’s in een ovenschaal, dek ze af en bak ze in circa 20 minuten in een op 180°C. voorverwarmde oven. Schep de taco saus eroverheen en daarover de zure room. Serveer de burrito’s bestrooid met koriander.

VOORBEREIDING: maak ze net voor het serveren warm. Liever niet opwarmen. Voeg, indien gewenst, extra Spaanse peper toe aan de tacosaus.

SERVEERTlP: serveren met rijst en guacamole.





Ingrediënten voor 4 personen

6 tortilla’s (zie recept tortilla’s), 1 ui gesnipperd, 1 el olie, 1 blik kidney beans, 6 slabladeren in reepjes, 120 g geraspte jong belegen kaas, 2 tomaten in schijfjes, 2 el bieslook fijngeknipt, tacosaus (zie recept) , 1,4 dl zure room, gehakte korianderblaadjes