CHILI VERDE

home > mexicaans-koken > CHILI VERDE

1. Verhit de olie in een grote braadpan en bak de vleesblokjes in drie porties lichtbruin boven een hoog vuur.
2. Zet het vuur lager en bak de paprika’s tot ze iets zacht zijn. Voeg Spaanse pepers, uitjes, knoflook en komijn toe en bak alles 2 minuten.
3. Voeg kruiden en vloeistof (bier, water of kippenbouillon) toe en zet het vuur laag. Doe het deksel op de pan en laat het vlees 1-11/2 uur sudderen, tot het mals is. Kook kikkererwten gedurende de laatste 45 minuten mee.
4. Bind het kookvocht eventueel met maïzena; blijf na toevoeging roeren tot het vocht indikt en helder wordt.
5. Voeg zout naar smaak toe en verwijder het laurierblad.
6. Roer de avocado door het limoensap en bestrooi de chili hiermee voor het serveren.

VARIATIE: gebruik Spaanse peper, knoflook en kruiden naar eigen smaak.

SERVEERTIP: serveer met warme tortilla’s en rijst





Ingrediënten voor 4 personen

0,6 dl olie, 1 kg mager varkensvlees in blokjes van 2,5 cm, 3 groene paprika’s in stukjes, 1-2 groene Spaanse pepers ontdaan van zaad fijngehakt, 1 kleine bos bosuitjes gehakt, 2 teentjes knoflook geperst, 2 cl gemalen komijn, 2 cl verse oregano, gehakt, 3 eetl. verse koriander, gehakt, 1 laurierblad, 7 dl bier, water of kippenbouillon, 225 g uitgelekte kikkererwten uit blik, 11/2 el maïzena, vermengd met 3 eetl. water (naar keuze), zout,1 grote rijpe avocado, geschild en in blokjes, 1 eetl. limoensap