GARNALEN VERACRUZ

home > mexicaans-koken > GARNALEN VERACRUZ

Verhit olie in een grote koekepan, voeg ui en groene paprika toe en bak die tot ze zacht zijn. Voeg Spaanse pepers, tacosaus, tomaten, olijven, kappertjes, komijn en zout toe. Breng alles aan de kook, zet dan het vuur laag en laat het mengsel 5 minuten sudderen. Verwijder, indien aanwezig, het zwarte darmkanaal van de garnelen met een cocktailprikker. Voeg garnalen toe aan de saus en kook ze tot ze omkrullen en roze en ondoorzichtig worden. Voeg naar smaak limoensap toe. Serveer de garnalen met gekookte rijst.

TIJD: voorbereidingstijd circa 25 minuten en kooktijd circa 15 minuten.
VOORBEREIDING: de saus kan van tevoren bereid worden. Warm deze op terwijl
u de garnalen bereidt.

VARIATIE: gebruikt u gekookte garnalen, warm ze dan in circa 5 minuten op. Kook ze niet te lang.





Ingrediënten voor 4 personen

1 el olie, 1 ui gesnipperd, 1 grote groene paprika in reepjes van 4 cm, 2-3 groene Spaanse pepers ontdaan van
zaad gehakt, 5 dl taco saus (zie hier recept), 2 tomaten ontveld en grofgehakt, 12 olijven gevuld met piment gehalveerd, 2 eetl. kappertjes, 1/4 theel. gemalen komijn, zout, 450 g rauwe gepelde garnalen ongekookt, sap van 1 limoen, gekookte rijst om erbij te serveren