KIP NUEVA MEXICANA

home > mexicaans-koken > KIP NUEVA MEXICANA

1. Leg de kip in een schaal. Vermeng chilipoeder, olie, limoensap en een snufje zout en giet dit over de kip. Zet de kip 2 uur
afgedekt in de koelkast.
2. Vermeng de ingrediënten voor de limoenroomsaus. Afdekken en 2 uur in de koelkast zetten.
3. Zeef voor de flensjes maïsmeel, bloem en zout boven een kom. Vermeng eieren, olie en melk, voeg ze toe, en roer ze door de droge ingrediënten. Laat dit 30 minuten staan.
4. Vermeng salsa-ingrediënten, dek ze af en laat ze staan om te marineren.
5. Verhit olie in een koekenpan en bak de kip aan beide kanten snel bruin. Giet de rest van de marinade erbij en de bak de kip nog 25 minuten of tot ze gaar is.
6. Verhit een beetje olie in een flensjespan.
Veeg de pan schoon met keukenpapier en zet hem terug op het vuur. Giet een lepel beslag in de pan en verdeel het over de bodem terwijl u de pan rond beweegt. Draai de flensjes om wanneer de randen lichtbruin worden en er blaasjes aan de bovenkant verschijnen en bak de andere kant. Maak een stapel en houd die warm onder aluminiumfolie.
7. Meng ingrediënten voor de salade, behalve pijnboompitten, door elkaar.
8. Om te serveren: leg een flensje op een bord. Leg een stuk kip op één helft en bedek dat met limoensaus. Leg salsa en salade aan beide kanten van de kip en vouw een gedeelte van het flensje erover. Bestrooi met pijnboompitten.





Ingrediënten voor 4 personen

6 kippebouten, ontveld en ontbeend 2 el chilipoeder,2 el olie, sap van 1 limoen
Limoen-roomsaus: 1,75 dl zure room, 1 tl limoensap en geraspte schi,l 1 dl slagroom
Maïstlensjes: 150 g fijngemalen maïsmeel, 60 g bloem, snufje zout, 1 ei en 1 eierdooier,1 el olie of gesmolten boter of margarine 3,5 dl melk
Groene salsa: 1 grote courgette, in blokjes, 2 sjalotten, in blokjes, 1 grote, rijpe tomaat, ontveld en in blokjes 1 el verse koriander, gehakt, snufje cayennepeper en zout, 1 el witte-wijnazijn, 3 el olie
Avocado-sinaasappelsalade: 1 avocado, geschild en in schijfjes, 2 sinaasappelen, geschild en in partjes, sap van 1 limoen, snufje suiker en koriander, 45 g/4 el geroosterde pijnboompitten