PITTIGE STOOFSCHOTEL MET VARKENSVLEES

home > mexicaans-koken > PITTIGE STOOFSCHOTEL MET VARKENSVLEES

1. Verhit de olie in een grote braadpan. Voeg de blokjes vlees in twee keer toe. Bak ze op een hoog vuur in 5 minuten per keer bruin. Schep ze op een bord. Voeg eventueel meer olie toe en bak de uien en paprika een beetje zacht. Voeg chilipoeder en knoflook toe en bak nog 1 minuut.
2. Voeg tomaten (met sap) en tomatenpuree toe. Roer de worcestersaus, bouillon en azijn erdoor en maak de tomaten klein. Voeg laurierblad, oregano en zout toe.
3. Breng het mengsel aan de kook, dek het aj en laat circa 11/2 uur sudderen op een laag vuur.
4. Schep als het vlees helemaal gaar is het eventuele vet van de oppervlakte van de saus. Verwijder het laurierblad, voeg druppels tabasco, zout en peper naar smaak toe, en serveer.

SERVEERTIP: geef er warme tortilla’s bij en serveer het met pittige rijst met bonen als bijgerecht.

  • Dit gerecht kan ingevroren worden.

INVRIEZEN: laat de stoofschotel helemaal afkoelen en schep hem daarna in
diepvriesdoosjes. Dit gerecht is in de diepvries 3 maanden houdbaar. Laat het in de koelkast ontdooien en breng het langzaam aan de kook.





Ingrediënten voor 4 personen

2 el olie, 1 kg varkensschouderstuk in blokjes van 5 cm, 2 middelgrote uien in stukjes, 1 grote groene paprika in stukjes, 1 el chilipoeder, 2 teentjes knoflook geperst, 460 g tomaten uit blik, 3 eetl. tomatenpuree, 1 eetl. worcestersaus, 1,2 dl runderbouillon, 2 eetl. appelazijn, 1 laurierblad, 1/2 theel. oregano, zout en een paar druppels tabasco