TACOSAUS

home > mexicaans-koken > TACOSAUS

Verhit olie in een pan met dikke bodem. Voeg ui en paprika toe en bak die langzaam enigszins zacht.
Hak de Spaanse peper en voeg die samen met komijn, koriander en knoflook toe. Bak dit nog 2-3 minuten.
Voeg suiker, zout, peper en tomaten met sap toe. Kook de saus nog 5-6 minuten op een matig vuur zodat ze indikt. Voeg eventueel tomatenpuree toe voor de kleur. Breng de saus op smaak en gebruik haar warm of koud, afhankelijk van uw recept.

SERVEER TIPS: gebruik tacosaus bij hoofdschotels met vis, vlees of gevogelte, bij taco’s, tostada’s en nacho’s en als dipsaus bij tortillachips.

INVRIEZEN: vul diepvriesdoosjes met de saus op kamertemperatuur. Tacosaus kan 3 maanden in de diepvries bewaard worden. Ontdooi bij kamertemperatuur en breek de saus tijdens het ontdooien in stukjes.





Ingrediënten voor 4 personen

1 el olie, 1 ui gesnipperd, 1 groene paprika in blokjes, ½-1 rode of groene Spaanse peper, ½ theel. gemalen komijn, ½ theel. gemalen koriander, 1/2 teentje knoflook, geperst, snufje zout, peper en suiker, 400 g tomaten uit blik, tomatenpuree (naar keuze)