TOSTADA' S

home > mexicaans-koken > TOSTADA' S

Verhit de olie in een koekenpan. Bak het gehakt op een hoog vuur bruin. Bak het daarna nog 8-10 minuten op een zacht vuur. Strooi specerijen erover en bak nog 1-2 minuten. Warm de bonen op en leg de tostadaschelpen op een bakplaat. Verwarm ze 2-3 minuten in een matig warme oven. Bedek elke tostada met 1-2 el bonen.
Schep er dan een beetje gehakt overheen. 5. Garneer met verschillende combinaties van vullingen. Serveer direct.

TIJD: voorbereidingstijd circa 40 minuten, kooktijd circa 10-15 minuten.
VOORBEREIDING: alle ingrediënten kunnen van tevoren klaargemaakt worden.
Eenmaal gevuld kunnen de tostada’s niet weer opgewarmd worden.

VARIATIE: voeg stukjes groene of rode paprika met gehakte groene Spaanse pepers of jalapeiio’s en guacamole toe aan het lijstje vullingen.





Ingrediënten voor 4 personen

12 tl olie, 450 g runder- of varkensgehakt, 2 tl chilipoeder, 1 theel. gemalen komijn, 1 theel. gemalen koriander,
1 blik kidney beans, 1 pak tostadaschelpen
Vullingen:
Sla in reepjes, geraspte jong belegen kaas, tomaten ontdaan van zaad in stukjes Zure room, olijven, gekookte gepelde garnalen, bosuitjes gehakt, Tacosaus (zie recept, klik hier)