Amerikaanse mosselsoep
home > mossel-recepten > Amerikaanse mosselsoep
Snijd het spek in blokjes. Bak het in een grote pan met de arachideolie
aan. Snijd de uien, de prei en de selderie in stukjes en de wortelen in
schijfjes en stoof de groente circa 10 minuten in de pan mee.
Voeg het laurierblad, het water en zout en peper toe. Doe het deksel op
de pan en laat het geheel 20 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep in de mixer of stamp ze fijn.
Voeg de ma‹s en de gewassen mosselen toe en kook alles circa 15 minuten
tot de mosselen open staan.
Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan en schrik ze even met
koud water af. Neem de mosselen uit de schelpen en doe ze terug in de soep.
Roer de bloem, de room en de melk tot een papje. Bind de soep met dit
papje en laat er even de kook over komen.
Breng de soep met zout, peper en wijn op smaak.
Was de dille, hak ze fijn en roer ze door de soep.
Ingrediënten voor 4 personen
2 kg verse mosselen
2 eetl. arachideolie
75 g doorregen spek
2 uien
500 g aardappelen
1 portie soepgroente
1 liter water
1 blikje ma‹skorrels
1 laurierblad
zwarte peper
125 g slagroom
1 kopje melk
1 glas droge Californische witte wijn
1 bosje dille