Deense mosselen

home > mossel-recepten > Deense mosselen

Snijd de ui in ringen en fruit ze in de hete boter tot ze glazig zijn.
Blus met de wijn en laat alles even opkoken.
Voeg het karwijzaad en de jeneverbessen toe en laat het geheel op
middelhoog vuur 10 minuten koken.
Voeg de mosselen toe en kook ze circa 10 tot 15 minuten op groot vuur
tot de schelpen open staan.
Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan en doe ze in een
voorverwarmde schaal.
Laat het kooknat wat inkoken, voeg de crème fraîche toe en breng met
Aquavit, peper, zout en suiker mild op smaak. *Aquavit (ook Akvavit of akevitt) is een soort sterkedrank uit Scandinavië. Meestal heeft het een alcoholpercentage van rond de 40%. De drank is gemaakt op basis van karwij en/of dille. Aquavit heeft een goudgele kleur en is een populaire drank in het Noorden.





Ingrediënten voor 4 personen

3 kg verse mosselen
50 g boter
5 uien
1/2 liter droge witte wijn
1/2 theelepel karwijzaad
5 jeneverbessen
1 potje crème fraîche
4 cl *Aquavit
peper
zout
suiker