Eenvoudige mosselsalade
home > mossel-recepten > Eenvoudige mosselsalade
Snijd de ui in ringen en breng ze met de peperkorrels en de mosselen in
¼ liter zout water aan de kook tot de mosselen open staan. Haal de
mosselen met een schuimspaan uit het kooknat en doe ze in een schaal.
Maak de prei en de wortelen schoon en was ze. Snijd de prei in stukjes
en de wortelen in fijne repen (… la julienne). Kook de groente 5 minuten
in het kooknat en giet ze af.
Bereid met de witte wijn, het citroensap, de curry- en de uienpoeder, de
mayonaise, de crème fraîche en de magere yoghurt een marinade. Breng
deze met de kruiden pikant op smaak.
Beleg 4 borden met enkele gewassen en drooggedepte blaadjes sla en de
mosselen die u ondertussen uit de schelpen heeft genomen. Schenk de saus
over de salade.
Ingrediënten voor 4 personen
1½ kg verse mosselen
¼ liter gezouten water
1 ui (50 g)
enkele peperkorrels
200 g prei
200 g wortelen
2 eetl. droge witte wijn
1 eetl. citroensap
1 theel. currypoeder
1 theel. uienpoeder
2 eetl. mayonaise (50% vet)
1 eetl. crème fraîche
1 eetl. magere yoghurt
zout
peper
vloeibare zoetstof
enkele blaadjes sla