Kruidige ovenschotel met mosselen

home > mossel-recepten > Kruidige ovenschotel met mosselen

Verwarm de oven voor op 180ºC.
Verhit de olie en bak de ui 5 minuten.
Roer er de knoflook, rijst, tomaten, pesto, zout en peper door en bak ze 5
minuten mee.
Schenk de bouillon erover en doe het mengsel over in een ovenschaal.
Dek de schaal af (met deksel of aluminiumfolie) en bak het gerecht 20
minuten in het midden van de oven.
Neem de schaal uit de oven en verdeel er de mosselen over.
Meng het paneermeel, de peterselie, de basilicum en de kaas en strooi die
over de mosselen.
Bak het gerecht zonder deksel nog 10-15 minuten in de oven tot de kruidige
laag mooi krokant is geworden.





Ingrediënten voor 4 personen

2 eetlepels olijfolie
1 fijngesneden ui
2 geperste teentjes knoflook
250 g rijst
3 ontvelde tomaten in partjes
2 eetlepels pesto
zout, peper
1½ dl kippenbouillon (van tablet)
400 g gekookte mosselen
3 eetlepels paneermeel
5 eetlepels fijngesneden kruiden (peterselie en basilicum)
60 g geraspte licht belegen kaas
een ovenvaste schaal met deksel