Mossel champignonragout met rijstrand
home > mossel-recepten > Mossel champignonragout met rijstrand
Kook de mosselen in licht gezouten water tot de schelpen open staan.
Laat de mosselen wat afkoelen en neem ze uit de schelpen.
Was de champignons, maak ze schoon, snijd ze in plakjes en fruit ze.
Was de gemengde paddestoelen, maak ze schoon, snijd ze in kleine stukjes
en doe ze bij de champignons.
Snipper de uien fijn, fruit ze in de boter, bestuif ze met bloem en blus
het papje met de bouillon en de wijn. Blijf roeren tot de saus smeuïg is.
Voeg de mosselen en de paddestoelen toe en breng het geheel met peper en
zout op smaak. Rond de saus af met room en indien gewenst met een
scheutje citroensap.
Kook de rijst en vul de ringvorm met de rijstmassa.
Stort de rijst en vul de opening met ragout. Bestrooi het met
fijngehakte peterselie.
Ingrediënten voor 4 personen
1½ kg verse mosselen
250 g champignons
10 g roomboter
250 g gemengde paddestoelen
1 ui
10 g boter
1 eetl. bloem
1/8 liter vleesbouillon (tablet)
zout
½ kopje droge witte wijn
peper
3 eetl. room
rijst
1 bosje peterselie