Mossel groenteragout in pureerand

home > mossel-recepten > Mossel groenteragout in pureerand

Kook de aardappelen in de schil, pel ze en stamp ze.
Roer de helft van de melk onder en breng de puree met zout, peper en
nootmuskaat op smaak.
Stoof de mosselen, de fijngesneden champignons en de erwten zacht in de
roomboter.
Voeg de resterende melk toe en breng het met zout, peper en fijngehakte
dille op smaak.
Spuit de puree liefst met een slagroomspuit in 4 vuurvaste schalen.
Schep het mossel-groentemengsel en het kooknat op de puree.
Zet de schalen in de op 225ºC. voorverwarmde oven en bak het gerecht tot
de puree mooi bruin is.
Garneer het gerecht met enkele takjes verse dille.





Ingrediënten voor 4 personen

250 g gekookte mosselen
8 aardappelen
2 eetl. roomboter
200 g champignons
125 g erwten uit de diepvries
nootmuskaat
zout
peper
verse dille