Mosselen 'Budva'
home > mossel-recepten > Mosselen 'Budva'
Hak de uien, de selderie en de peterselie.
Breng één van de gehakte uien, de selderie, de peterselie, het
laurierblad, zout, peper, 1 eetlepel olie, enkele eetlepels water en de
azijn aan de kook.
Voeg de mosselen toe en laat ze 10-15 minuten in een gesloten pan
koken tot de schelpen open staan. Doe de mosselen in een voorverwarmde schaal.
Zeef het kooknat.
Fruit de andere gehakte ui en het fijngehakte teentje knoflook in de
resterende olie.
Voeg het kooknat, de kappertjes en de mosterd toe en laat het geheel
opkoken. Kluts de eierdooiers, voeg de gehakte kruiden toe, breng het
geheel op smaak en verdeel het over de mosselen.
Ingrediënten voor 4 personen
2½ kg verse mosselen
2 uien
1 stukje selderie
1 bosje peterselie
tijm
3 eetl. olie
1 laurierblad
peper
1/3 liter witte wijn
1 eetl. wijnazijn
1 teentje knoflook
2 eetl. kappertjes
mosterd
2 eierdooiers
elk 1 bosje peterselie
dille en bieslook