Mosselen met sperziebonen

home > mossel-recepten > Mosselen met sperziebonen

Snijd het spek en de knoflook in kleine stukjes en hak de ui grof.
Bak het spek in de hete olie knapperig. Fruit de ui.
Blus met de sherry en het water, voeg er zout en peper toe en breng het
geheel aan de kook.
Voeg de schoongemaakte bonen en de knoflook toe.
Doe de mosselen na 5 minuten in de pan en laat ze op middelhoog vuur
koken tot de mosselen open staan. Roer daarbij af en toe voorzichtig met
een schuimspaan om, zodat de bonen uit elkaar vallen.
Vul het gerecht in een voorverwarmde schaal. Bestrooi het met de gehakte
peterselie en garneer met enkele peterselietakjes.





Ingrediënten voor 4 personen

2 kg verse mosselen
2 eetl. olijfolie
100 g doorregen spek
1 ui
½ liter halfdroge sherry
½ liter water
2 teentjes knoflook
1½ kg sperziebonen
zout
peper
1 bosje peterselie