Romige mosselschotel
home > mossel-recepten > Romige mosselschotel
Breng de wijn met de tijmblaadjes, laurier en peterselie op hoog vuur aan
de kook, voeg de mosselen toe en kook ze al omschuddend ± 6 minuten tot
alle schelpen open zijn.
Neem ze met een schuimspaan uit de pan.
Laat het kookvocht tot de helft inkoken en zeef het dan.
Fruit de sjalotjes ± 2 minuten in de boter.
Voeg het mosselvocht toe, breng het aan de kook, laat ± 1 minuut doorkoken
en zeef het boven een grote pan.
Voeg de kerrie, een snufje cayennepeper en 100 g crème fraîche toe en
laat ± 1 minuut doorkoken.
Klop de eierdooiers met de rest van de crème fraîche los, voeg 2 eetlepels
van de hete vloeistof toe en schenk het mengsel terug in de grote pan.
Voeg de mosselen toe en verwarm alles omscheppend ± 1 minuut door en door
(laat niet koken).
Verdeel de mosselen met de saus over 4 borden en serveer er stokbrood en
een gemengde salade bij.
Ingrediënten voor 4 personen
4 dl Pineau de Charente (of droge witte wijn)
1 takje tijm
1 verkruimeld laurierblaadje
6 fijngehakte takjes peterselie
2 kg schoongemaakte mosselen
3 gesnipperde sjalotjes
25 g boter
1 theelepel kerrie (of saffraan)
cayennepeper
2½ dl crème fraîche
2 eierdooiers