multicultureel-koken
Je hebt wel eens van die dagen dat je iets heel anders wilt koken. Gewoon uitproberen, experimenteren, kijken of het lukt. Het is soms ook leuk om een gerecht uit een andere keuken te proberen. Misschien kan deze speciale pagina je dan helpen. Het is een hele pagina vol met lekkere recepten uit b.v. Suriname, Turkije, Marokko, en nog meer landen, die de moeite waard zijn om is te proberen. Veel succes, en voor straks eet lekker, en morgen weer gezond op !
In b.v. de Marokkaanse keuken laat men stoofschotels in een zogenaamde
tajinepot sudderen (spreek uit: tasjien).
Multicultureel koken
- Börek (Turks gevuld deeggerecht)
- Kofta wa chalow (Afghaanse gehaktballetjes)
- Marokkaanse salade van gekookte aubergine
- Bonjan salat (kruidige auberginesalade uit Afghanistan)
- Salat ha charon (bleekselderijsalade uit Israël)
- Asche sak (spinaziesoep met linzen uit Libanon)
- Motanjen Khoreshe (Perzische vleesballetjes met vruchten)
- Arabisch gehakt met dadels
- Tajine van rund- of lamsvlees met bloemkool
- Tajine
- Pechu di galiûa asç (Gebakken kippenborst uit de Antillen)
- Stofoe Pangpoeng (pompoen met garnalen uit Suriname)
- Marokkaanse lamsstoofpot
- Couscous met eieren uit de oven (uit Marokko)
- Tabouleh
- Soto ayam (Surinaamse kippensoep)
- Stoba di boonchi largo uit de Antillen
- Havuçlu pilav (Rijst met lamsvlees)
- Afghaans lamsvlees met spinazie
- Harira (Kikkererwtensoep met lamsvlees uit Marokko)
- Marokkaanse kikkererwtenschotel met lamsvlees
- Surinaamse okersoep