Aardbeien-yoghurtijs

home > nagerechten-en-toetjes > Aardbeien-yoghurtijs

Maak de aardbeien schoon en houd er een paar apart voor garnering. Pureer de vruchten met de staafmixer of in een keukenmachine. Meng de aardbeienpuree met citroensap, suiker en yoghurt. Klop de slagroom halfstijf en spatel deze door het aardbeien-yoghurtmengsel. Schep het mengsel in een ruime schaal of diepvriesdoos en zet deze in de diepvriezer. Roer het ijs na een half uur en daarna na een uur door om de vorming van ijskristallen te voorkomen. Laat het ijs minimaal 3 uur bevriezen. Serveer het ijs gegarneerd met de apart gehouden aardbeien.

  • Dit gerecht moet ingevroren worden.





Ingrediënten voor 4 personen

400 g aardbeien, 2 eetl. citroensap, 100 g witte basterdsuiker, 3 dl yoghurt, 2 dl slagroom