Abrikozen-balletjes

home > nagerechten-en-toetjes > Abrikozen-balletjes

Laat de kwark een nacht uitlekken in een zeef bekleed met kaasdoek of een dunne linnen doek. Snijd het broodkruim in heel kleine blokjes. Klop de eieren met de suiker in ± 5 min. tot een dikke crème en mix citroenrasp en -sap en de boter erdoor. Voeg de kwark en het brood toe, roer goed door elkaar en zet het deeg afgedekt met plasticfolie 1 uur in de koelkast. Verkruimel de lange vingers door ze in een dievrieszakje te doen en er met een deegroller overheen te gaan. Vorm van het deeg op een met bloem bestoven werkvlak een rol en snijd deze in 8 plakken. Leg op elk stukje deeg een abrikoos, vouw het deeg rondom dicht en rol tot een balletje. Breng ruim water met zout tegen de kook aan en laat de abrikozenballetjes op laag vuur 7 min. gaar worden. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en wentel ze door de lange vinger ‘paneer’. Serveer de balletjes warm. Tip: In plaats van abrikozen kunt u ook pruimen nemen.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g magere kwark, 200 g witbrood zonder korst, 2 eieren, 75 g suiker, rasp en sap van ½ citroen, 75 g zachte boter of margarine, 8 lange vingers, 8 abrikozen zonder pit vers of uit blik, bloem, zout