Crêpes met ijs

home > nagerechten-en-toetjes > Crêpes met ijs

Zeef de bloem met zout in een kom en breek de eieren erop. Voeg de helft van de melk toe en klop alles tot een glad beslag. Verdun het beslag met de rest van de melk. Smelt de boter, maar laat ze niet bruin worden. Giet de gesmolten boter bij het beslag. Laat het beslag enkele uren, afgedekt staan. Zorg dat het ijs stijf bevroren is. Bak in een droge flensjespan of koekenpan, het liefst met een anti-aanbaklaag, 18 dunne crêpes en houd ze warm. Ga nu snel te werk, leg op ieder flensje een bolletje ijs, rol het op, sla het dubbel of vouw het in vieren, besprenkel het met likeur en bestrooi het met de geschaafde amandelen of poedersuiker.





Ingrediënten voor 4 personen

125 g bloem, mespunt zout, 3 eieren, 4 dl melk, 75 g boter, 18 bolletjes ijs naar keuze, likeur, 50 g geroosterde geschaafde amandelen of poedersuiker