Crêpes Suzette
home > nagerechten-en-toetjes > Crêpes Suzette
Klop van de bloem, het zout, de eieren en de melk een glad beslag. Smelt de boter maar laat ze niet bruin worden en giet de gesmolten boter bij het beslag. Laat het beslag 2 uur rusten en bak er dan 18 dunne crêpes van. Boen de sinaasappelen onder de lauwe kraan. Wrijf boven een flambeerpan de suikerklontjes over de schil van de sinaasappelen zodat de geurige suiker in de pan valt. Pers de sinaasappelen uit wanneer alle geurige olie uit de schil is gewreven. Doe het sap in de flambeerpan en laat alles tot een stroopje inkoken. Voeg de grand marnier toe en wentel de flensjes een voor een door het stroopje. Rol de flensjes op en leg ze terug in de pan. Laat ze heet worden. Verwarm de cognac voor en steek hem aan. Giet de cognac al brandend over de crêpes.
Ingrediënten voor 4 personen
125 g bloem, mespunt zout, 3 eieren, 4 dl melk, 75 g boter, 3 sinaasappelen, 12 suikerklontjes, 8 eetl. grand marnier, 8 eetl. cognac