Flensjes met mandarijn en roomijs
home > nagerechten-en-toetjes > Flensjes met mandarijn en roomijs
Pel de 8 manderijnen, haal de partjes los en snijd met een scherp mesje de vliesjes weg (vang het sap op). Roer een flensjesbeslag van bloem, mespuntje zout, de eieren, de melk en de gesmolten boter. Verhit telkens een beetje boter in een kleine koekenpan en laat een juslepel beslag over de bodem uitvloeien. Keer de flensjes als de bovenkant droog is en bak ook de onderkant goudbruin. Maak zo een stapel van 8 flensjes op een warm bord en houd ze warm onder aluminiumfolie. Vouw de flensjes in vieren en leg ze op vier borden. Schep de manderijnpartjes erbij en stuif er poedersuiker over. Leg naast de partjes manderijn 1of 2 bolletjes ijs.
Ingrediënten voor 4 personen
8 mandarijnen, 100 g bloem, 2 eieren, mespuntje zout, 250 ml melk, 50 g gesmolten boter, (walnoten)roomijs, poedersuiker, wat boter om te bakken