Gemarineerde sinaasappel met yoghurtijs

home > nagerechten-en-toetjes > Gemarineerde sinaasappel met yoghurtijs

Handsinaasappels dik schillen, om witte vlies te verwijderen. Vruchtvlees in dunne plakken snijden. Andere sinaasappel uitpersen. In steelpan sinaasappelsap met suiker zachtjes aan de kook brengen. Mengsel op laag vuur 5 min. laten inkoken tot siroop ontstaat. Pan van vuur nemen en siroop iets laten afkoelen. Kardemompoeder erdoor roeren. Plakken sinaasappel in lage schaal leggen en siroop erover schenken. Zo minstens 30 min. laten staan, zodat smaken kunnen intrekken. Af en toe voorzichtig omscheppen. Plakken sinaasappel over vier borden verdelen. Met natgemaakte ijsbolletjestang of ijsschep 4 mooie bollen uit ijs scheppen en naast sinaasappel leggen. Garneren met reepjes munt.





Ingrediënten voor 4 personen

4 handsinaasappels, 1 perssinaasappel, 175 g suiker, 1 theel. gemalen kardemom, 1 beker Zuivelzacht naturel (yoghurtijs 450 ml) van Hertog, 2 takjes munt