Kiwitoetje
home > nagerechten-en-toetjes > Kiwitoetje
Zet twee bekers of kommen klaar. Van de eieren moeten de dooiers en de eiwitten worden gescheiden. Splits de eieren als volgt. Tik met het ei tegen de rand van de beker. Breek het ei voorzichtig boven een beker open en laat het straaltje eiwit dat er uitloopt in de beker vallen. Zorg dat de eidooier en de rest van het eiwit in een halve dop blijft liggen. Houd deze halve dop iets schuin en houd de dooier met de andere lege dop tegen. Laat de rest van het eiwit bij het andere eiwit vallen. Doe de dooier in de tweede beker. Deze dooiers kunnen voor een ander gerecht,bijvoorbeeld een omelet, worden gebruikt. Splits ook het tweede ei. Doe de eiwitten in een grote kom. Er mag geen dooier bij de eiwitten komen, want dan kun je ze niet stijfkloppen. Schil de kiwi’s en snijd ze in stukjes. Pureer de kiwi’s met 60 g suiker met behulp van een staafmixer of een andere keukenmachine. Klop de eiwitten met een handmixer net zo lang tot je stijve pieken kunt maken. De eiwitten worden uiteindelijk wit en stevig als sneeuw. Je kunt nu de kommet geklopte eiwitten omgekeerde boven je hoofd houden zonder dat ze eruit vallen. Was en droog de gardes van de mixer. Klop in een andere kom de slagroom stijf met de rest van de suiker. Meng met een grote lepel de eiwitten en de kiwipuree door de slagroom. Schep dit mengsel in één grote schaal of inkleinere schaaltjes en dek af met plastic huishoudfolie. et het toetje minstens een uur in de koelkast. Snijd vlak voor het opdienen de gepelde banaan in plakjes en versier hiermee dit kiwitoetje.
Ingrediënten voor 4 personen
2 eieren, 6 kiwi’s, 125 g suiker, 250 ml slagroom, 1 banaan