Koffie bavarois
home > nagerechten-en-toetjes > Koffie bavarois
Dit dessert moet goed koud worden gegeten en geruime tijd tevoren worden toebereid. Laat in een steelpannetje de melk met de suiker en de nescafé warm worden. Naar eigen smaak meer of minder nescafé nemen. Week de gelatine in een beetje achtergehouden melk. Roer zodra de melk aan de kook komt, de geweekte gelatine erdoor. Zet de pan weer even terug op het vuur, maar neem hem eraf zodra de melk weer op het kookpunt komt. Laat de melk nu goed afkoelen. Klop de slagroom stijf en roer die door de afgekoelde koffie-melk. Breng de bavarois over in een glazen vlakom of in glazen coupes en laat het dessert in de koelkast door en door koud worden en opstijven.
Ingrediënten voor 4 personen
¼ l. melk, 75 g suiker, 2 eetl. nescafé, 10 g poedergelatine, ¼ l. slagroom