Kwark-drie-in-de-pan met sinaasappelsaus

home > nagerechten-en-toetjes > Kwark-drie-in-de-pan met sinaasappelsaus

Zeef het meel boven een kom, maak een kuiltje in het midden, breek hierboven het ei en voeg wat van de melk toe, Roer het beslag door elkaar en voeg scheutje voor scheutje de rest van de melk en de kwark toe. Strooi de vanillisuiker erboven en blijf roeren tot er geen klontjes meer in het beslag zitten. Schil en rasp de appel en roer hem door het beslag. Verhit ca. 10 g van de boter in een koekenpan, schep los van elkaar 3 volle eetl. beslag in de pan en bak de drie-in-de-pan aan beide kanten bruin en gaar. Bak op dezelfde manier nog 9 drie-in-de-pan. Houd ze warm in een lauwe oven. Verwarm al roerende het sinaasappelsap met de marmelade tot een licht gebonden saus. Verdeel de drie-in-de-pan over vier borden en schenk de saus erover.





Ingrediënten voor 4 personen

175 g zelfrijzend bakmeel, 1 ei, ca.1 dl melk 150 g magere kwark, 1 zakje vanillesuiker, 1 appel, ca. 40 g boter, 1 dl (vers) sinaasappelsap, 4 eetl. sinasappelmarmelade