Mangomousse
home > nagerechten-en-toetjes > Mangomousse
Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in stukjes. Kook de mangostukjes in heel weinig water gedurende enkele min. Laat het vruchtvlees afkoelen en pureer het. Klop de slagroom stijf met de suiker. Laat de blaadjes gelatine in een kom met water zacht worden. Klop het eiwit stijf. Doe 250 g mangopuree in een kom. Bewaar de rest van de mangopuree voor de saus. Los de uitgeknepen blaadjes gelatine op in een klein beetje heet water. Roer de gelatine door de mangopuree. Laat dit mengsel wat afkoelen en klop dan, beetje bij beetje, de slagroom door de mangopuree. Spatel ten slotte het stijfgeklopte eiwit door dit mengsel. Schep de mousse in dessertglazen. Laat het nagerecht afgedekt enkele uren in de koelkast opstijven. Giet de overgebleven mangopuree op de mousse.
Ingrediënten voor 4 personen
5 mango’s (ca. 350 g vruchtvlees), 1/8 l slagroom, 6 blaadjes gelatine, 4 eetl. suiker, 1 eiwit