Mousse au Chocolat
home > nagerechten-en-toetjes > Mousse au Chocolat
Roer de suiker door het eigeel, doe de kleingemaakte chocola, de cacao, poederkoffie en kaneel erbij en al roerend de verwarmde melk en klop dit mengsel 2-3 min. au bain marie. Voeg de in koud water geweekte gelatine toe, roer nog even goed door en laat enigszins afkoelen. Schep er dan de stijfgeklopte, met vanillesuiker vermengde slagroom door, voeg rum of cognac toe, verdeel de chocoladecrème over glazen en zet 1-2 uur in de koelkast. Garneer met gekonfijte kersen en geef er een wafeltje bij.
Ingrediënten voor 4 personen
4 eierdooiers, 2 eetl. suiker, 2 chocoladerepen, 1 eetl. cacao, 1 theel. poederkoffie, snuifje kaneel, ¼ l melk, 4 bladen witte gelatine, ¼ l slagroom, 1 pakje vanillesuiker, 1-2 borrelglazen rum of cognac, gekonfijte kersen, 4 wafeltjes