Noga-ijs met sinaasappelschilletjes

home > nagerechten-en-toetjes > Noga-ijs met sinaasappelschilletjes

Week 200 g in blokjes gesneden geconfijte sinaasappelschilletjes 2-3 uur in 1½ dl kirsch of witte rum. Verwarm ondertussen 175 g suiker met 4 eetl. slagroom en 3 eetl. water in een pan met dikke bodem, tot de suiker smelt en licht karameliseert. Meng er 175 g blanke geschaafde amandelen doorheen en schenk het mengsel meteen op vetvrij papier. Strijk het uit met een spatel en leg ook op de bovenkant een stuk vetvrij papier. Rol het geheel met een deegroller heel dun uit. Laat de karamel harden en maal de karamel fijn tot gruis in de keukenmachine. Klop de eiwitten met een beetje zout half stijf. Smelt 250 g suiker in een pan met dikke bodem (de suiker mag niet kleuren) en schenk de siroop al kloppend voorzichtig door de eiwitten. Klop stevig door tot de eiwitten stijf zijn. Meng de eiwitten voorzichtig met 7 dl stijfgeklopte slagroom en schep ook het karamelgruis en de geweekte sinaasappelschilletjes erdoor. Giet het mengsel in een met plasticfolie beklede cakevorm en laat het ongeveer een nacht in de vriezer staan. Serveer het ijs in plakjes. Gebruik trosjes rode bessen, die je bestrijkt met losgeklopt eiwit, als garnering. Haal ze door een beetje fijne tafelsuiker voor een besneeuwd effect.





Ingrediënten voor 4 personen

200 g gekonfijte sinaasappelschilletjes, 1½ dl kirsch of witte rum, 175 g suiker, 4 eetl. slagroom, 3 eetl. water, 175 g blanke geschaafde amandelen, 250 g suiker, 7 dl slagroom,wat trosjes rode besjes, wat fijne tafelsuiker,zout