Peren met chocoladevla
home > nagerechten-en-toetjes > Peren met chocoladevla
Voor de peren, de peren zonder het nat in een schaal leggen. 1½ dl nat van de peren aan de kook brengen, binden met het aangemengde aardappelmeel, afkoelen en over de peren gieten.
Voor de vla, de maïzena vermengen met cacao en suiker en dun-vloeibaar aanmengen met koude melk. De rest van de melk aan de kook brengen. Het mengsel nog iets verdunnen met hete melk, het al roerende in de melk gieten en het even laten doorkoken. De vla onder af en toe roeren laten afkoelen tot hij niet meer dampt en dan in een schaal gieten. De peren met wat nat van de peren in kleine schaaltjes doen, daar overheen wat vla gieten. De vla garneren met schuimpjes.
Ingrediënten voor 4 personen
50 g maïzena, 50 g cacao, 100 g suiker, 1 l melk, 50 gram schuimpjes, 1 literblik peren, 8 á 10 g aardappelmeel