Tirami-su
home > nagerechten-en-toetjes > Tirami-su
Zet de gelatine in ruim koud water in de week. Leg de lange vingers in een schotel. Giet 1 dl. koffie en ½ dl. Tia Maria op de lange vingers. Splits de eieren. Roer de dooiers met de suiker wit en schuimend. Schep de mascarpone erdoor. Verhit de rest van de koffie en los daarin de goed uitgeknepen gelatine op. Laat dit afkoelen en voeg de rest van de Tia Maria toe. Klop de eiwitten en de slagroom apart stijf en spatel ze samen met de ‘gelatine-koffie’ door het dooier-mascarponemengsel. Leg laag om laag lange vingers en de pudding in een schaal en laat het geheel opstijven. Bestuif de tirami-su met wat cacao.
Ingrediënten voor 4 personen
5 blaadjes gelatine, 12 lange vingers, 2 dl. sterke koude koffie, 1 dl. Tia Maria, 3 eieren, 150 g poedersuiker, 250 g mascarpone, ¼ l. slagroom, cacao