Vruchtengelatine
home > nagerechten-en-toetjes > Vruchtengelatine
Verwarm het sap uit de blikken samen met de suiker en het citroensap en los de geweekte en uitgeknepen gelatine hierin op. Laat enigszins afkoelen en giet in een tamelijk platte schaal een dunne laag sap. Laat stollen en leg er vruiten op. Dan weer een laagje sap en weer vruchten. Los nu de geweekte, rode gelatine op in de rest van het sap en giet dit over de laatste vruchtenlaag. Stort de vruchtengelatine de volgende dag op een taartschaal en garneer met slagroom.
Ingrediënten voor 4 personen
10-12 bladen witte gelatine, 3 eetl. suiker, 1 theel. citroensap, 1 l. blik perziken, 1 l. blik ananas, 1 klein blikje manderijntjes, 1 klein blikje gekonfijte kersen, 1 l. blik peren, 2 bladen rode gelatine, ¼ l. slagroom, vanillesuiker