Vruchtensorbet met rode vruchten

home > nagerechten-en-toetjes > Vruchtensorbet met rode vruchten

Breng in een steelpan het water met de suiker aan de kook en laat dit tijdens af en toe roeren zachtjes 10 min. koken tot een suikersiroop. Laat dit mengsel afkoelen. Maak de verschillende vruchten schoon en houd er een paar apart voor garnering. Pureer de vruchten met een staafmixer of in een keukenmachine. Meng de suikersiroop met de vruchtenpuree en schep het mengsel in een lage diepvriesbak. Zet deze in de diepvriezer en laat het ijs in minimaal 3 uur bevriezen. Roer het ijs na een uur even door om te voorkomen dat er grote ijskristallen ontstaan. Schep bolletjes ijs in een coupe en garneer met bosvruchten en munt.

  • Dit gerecht moet ingevroren worden.





Ingrediënten voor 4 personen

2,5 dl water, 200 g suiker, 400 g bosvruchten (frambozen, aardbeien, rode bessen), enkele blaadjes munt