Wentelteefjes gevuld met abrikozenjam
home > nagerechten-en-toetjes > Wentelteefjes gevuld met abrikozenjam
Klop in een grote, wijde kom het ei los met de melk en meng de vanillesuiker en kaneel erdoor. Verwijder de korstjes van hetbrood. Leg 1 sneetje brood in het melkmengsel tot het volgezogen is. Druk het sneetje brood tussen twee handpalmen uit en maak het sneetje tegelijk iets platter. Doe hetzelfde met de rest van het brood. Besmeer elk sneetje aan één kant met wat abrikozenjam en rol de sneetjes brood voorzichtig op met de jamkant naar binnen. Verhit de boter in een grote koekenpan (met anti-aanbaklaag) en bak hierin de wentelteefjes rondom bruin en krokant. Verdeel de wentelteefjes over 4 borden en bestrooi ze met wat poedersuiker.
Meer informatie over wentelteefjes
Ingrediënten voor 4 personen
1 ei, 2 dl melk, 1 zakje vanillesuiker, ½ theel. kaneel, 8 sneetjes oud witbrood, ca. 4 eetlepels abrikozenjam, 50 g boter, poedersuiker uit een strooibus