Yoğurt tatlisi - Turkse pannenkoeken
home > nagerechten-en-toetjes > Yoğurt tatlisi - Turkse pannenkoeken
Bak vier niet te dikke pannenkoeken (of kant-en-klare). Roer de uitgelekte yoghurt los met de eieren. Verdeel het in drieën en roer door één deel fijngehakte noten, door het tweede deel fijngehakte appel, door het derde deel de geweekte rozijnen. Voeg ook wat bruine suiker of honing toe. Leg één pannenkoek op een schaal, strijk er notenyoghurt op. Leg daarop de tweede pannenkoek, bestreken met de appelyoghurt, pannenkoek erop, bestreken met rozijnenyoghurt, daarop de laatste pannenkoek. Giet op de pannenkoeken wat olie of gesmolten boter en strooi er poedersuiker op. Zet de pannenkoekenstapel in een matig warme oven en laat ze nog een half uurtje bakken. Snij ze op tafel in vieren, en verdeel ze op de borden.
Ingrediënten voor 4 personen
300 g uitgelekte yoghurt, 2 eieren, noten, appel, geweekte rozijnen, bruine suiker of honing, olie of gesmolten boter, poedersuiker, 4 pannenkoeken