Aardappelen gevuld met kaas en champignons
home > ovenschotels > Aardappelen gevuld met kaas en champignons
Aardappelen schoonboenen en pitten verwijderen en ± 10 minuten voorkoken en even onder koud water laten schrikken. Snij van elke aardappel in de lengte een kapje af en hol de aardappel (eventueel met een appelboortje) uit zodat er een wandje overblijft van ± 3-4 cm. Maak de paddestoelen schoon en hak ze in kleine stukjes. verhit 40 g boter. Laat de sjalot hierin ± 1 minuut fruiten. Doe paddestoelen en knoflook erbij en bak onder voortdurend omscheppen zolang tot alle vocht is verdwenen. Klop eidooiers met slagroom. Haal de pan van het vuur en schenk dit bij de paddestoelen. Alles goed doorroeren. Voeg peterselie, bieslook, wat zout en peper toe. Oven voorverwarmen tot 200ºC. Vet een vuurvaste schaal in. Bouillontablet in ± ½ liter water oplossen. Aardappelen in vuurvaste schaal en vullen met champignonmengsel. Geraspte kaas erover strooien en overal een klontje boter op leggen. Zoveel bouillon in schaal gieten dat aardappels er voor de helft in liggen. ± 20 minuten in de oven. Hou in de gaten dat er niet te veel bouillon verdampt, anders nog toevoegen.
Ingrediënten voor 4 personen
12 grote aardappelen – 300 g kastanje champignons – 60 g boter – 2 sjalotjes (gesnipperd) – 2 knoflookteentjes (ragfijn gehakt) – 3 eidooiers – 1½ dl slagroom – 2 eetl. fijngehakte peterselie – 1 eetl. fijngehakte bieslook – zout – peper – 1 tablet voor kruidenbouillon of groentebouillon – 4 eetl. geraspte boerenkaas