Boerenkool met appel en kaas
home > ovenschotels > Boerenkool met appel en kaas
Verwarm de oven voor op 200ºC. Was de boerenkool en stoof met peper en zout in 30 minuten gaar in aanhangend water. Laat uitlekken. Kook de aardappels met zout in 20 minuten, giet ze af en maak met boter en melk puree. Schil de appels, schrap de wortel en snij de kaas in blokjes. Roer dit door de puree en breng op smaak met peper en zout. Vul de ovenschaal, begin met een laagje puree, dan laagje boerenkool, laagje puree, laagje boerenkool enzovoorts, eindig met laagje puree. Zet de schotel ca. 20 minuten in de oven tot de puree goudbruin kleurt.
Ingrediënten voor 4 personen
1 kg boerenkool gesneden, 1 kg aardappels, 1 winterwortel, 4 goudreinetten, 400 gram Leerdammer kaas, 1 ei, 1 dl melk, 50 gram boter, peper en zout