Gegratineerde aubergineschotel
home > ovenschotels > Gegratineerde aubergineschotel
Snijd de aubergines in plakken. Bestrooi ze met zout en laat ze circa 30 min. liggen. Verhit wat olijfolie in een pan en pers de knoflook erboven uit. Verwarm de oven voor in 7 min. op 175ºC. Voeg de stukjes tomaat en basilicum toe en smoor het geheel in circa 10 min. tot een dikke saus. Voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd ondertussen de mozzarella in blokjes. Dep de plakken aubergine droog met keukenpapier. Verhit olie in een koekenpan en bak de plakken aubergine (in gedeelten) goudbruin. Leg de plakken aubergine dakpansgewijs in een lage ovenschaal. Schenk de tomatensaus erover. Verdeel de mozzarella en Parmezaanse kaas erover. Bak de aubergineschotel ca. een half uur in de oven.
Ingrediënten voor 4 personen
2 aubergines, 500 g mozzarella, 50 g Parmezaanse kaas, 400 g gepelde tomatenblokjes, 1 dl. olijfolie, 2 eetl.. verse fijngehakte basilicum, 1 teentje knoflook, zout en peper