Gratin van paddenstoelen met prei en ei
home > ovenschotels > Gratin van paddenstoelen met prei en ei
Verwarm de oven op 200ºC. voor.
Borstel de paddenstoelen schoon en snij te grote exemplaren in kleinere stukjes.
Snij het harde groen en de wortel van de prei.
Halveer de prei in de lengte en verwijder de buitenste blaadjes.
Goed spoelen en in ringen snijden, verhit de helft van de boter in de pan en voeg paddenstoelen en knoflook erbij en roerbak op hoog vuur 2 min.
Kruiden met peper en zout.
Laat de paddenstoelen uitlekken in een vergiet.
Maak de pan schoon met keukenpapier en verhit de rest van de boter.
Voeg de preiringen erbij en roerbak op hoog vuur tot ze zacht zijn.
Kruiden en laten uitlekken in vergiet.
Verwarm een bakplaat voor in de oven.
Verdeel de helft van de room over 6 vuurvaste schaaltjes.
Meng prei en paddenstoelen en verdeel over de schaaltjes.
Bestrooi met de kaas en breek een ei in elk schaaltje.
Kruid de rest van de room met peper en zout en lepel die over de eieren.
Zet de schaaltjes op het warme bakblik en bak 15 min. in de hete oven, tot de bovenkant. goudbruin is en de eieren nog zacht zijn van binnen.
Ingrediënten voor 4 personen
225 g gemengde paddestoelen
1 prei
25 g boter
1 teen knoflook uit de knijper
peper en zout
2 dl dubbele room
75 g geraspte gruyere
6 eieren