Griekse gehakttaart met tomaten
home > ovenschotels > Griekse gehakttaart met tomaten
Pel en snipper de uien en de knoflook. Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en het vocht en snij het vruchtvlees in stukjes.
Smelt 25 g boter en bak de ui- en knoflooksnippers zachtjes in ca. 3 minuten glazig. Voeg het gehakt toe en roerbak het in ca. 5 minuten rul. Roer de stukjes tomaat, het sauspoeder en de tijm door het gehaktmengsel. Laat het geheel nog even pruttelen en voeg naar smaak zout en peper toe. Laat het gehaktmengsel iets afkoelen. Klop de eieren los en roer de kaas erdoor. Verwarm de oven voor op 180ºC. Smelt de rest van de boter. Vet een springvorm (doorsnede ca. 20 cm) in met boter en bekleed de vorm met 8 velletjes deeg. Bestrijk elk velletje met gesmolten boter en laat ze ruim over de rand van de vorm hangen. Schep het ei-kaasmengsel door het gehaktmengsel. Bestrooi de deegbodem met een beetje paneermeel en schep het gehaktmengsel erin. Bedek de bovenkant van de taart met 2 velletjes deeg. Bestrijk ze elk met gesmolten boter en vouw het overhangende deeg erover. Bestrijk het deeg met nog wat boter. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar. Lekker met een salade van uiringen, reepjes paprika en olijven.
Ingrediënten voor 4 personen
2 uien, 3 knoflookteentjes, 3 vleestomaten, 75 gram boter, 300 gram lams of rundergehakt, 1/2 zakje witte saus, 1 theelepel tijm, zout en vers gemalen peper, 4 eieren, 150 gram geraspte OUDE GOUDSE kaas, 10 velletjes fillodeeg, paneermeel.