Kerriekip met puree

home > ovenschotels > Kerriekip met puree

Was de aardappelen, snijd ze in stukken van gelijke grote en kook deze in weinig water met zout gaar. Maak 30 g boter warm, fruit daarin de uien glazig en bak heel voorzichtig de kerrie even mee. Snijd de kipburgers in kleine stukken, was en droog de paprika’s. Verwijder de zaadlijsten en zaad en snipper de paprika’s fijn. Smoor ze, met het kippenvlees langzaam gaar bij de ui met kerrie. Laat de ananas in de zeef uitlekken. Was de courgette en snijd deze in plakken van 1/2 cm dikte. Doe de ananas met de courgette en de rozijnen in de pan met ui, kip en paprika. Roer de bloem met een deel van de bouillon aan tot een glad papje. Breng de rest van de bouillon aan de kook en giet deze op het kippenvlees. Laat de bouillon koken en bind ze met het bloempapje tot een gladde saus. Schuif het rooster in het midden van de oven,verwarm deze voor. Giet de inmiddels gaar geworden aardappelen af. Maak ze fijn met de zeef of mixer. Maak de melk warm en klop deze door de puree. Breng de puree op smaak met de rest van de boter,aroma,nootmuskaat,peper en eventueel zout. Bestrijk de ovenschaal met de olie. Schep de rest van de olie door het tafelzuur. Proef de kipragout, breng deze op smaak en breng ze over in de schaal. Schep hier de puree in. Strooi de cornflakes op de puree, verdeel daar de zoetzure paprikareepjes over en zet de schaal in de voorverwarmde oven op 180ºC tot het gerecht door en door warm en mooi van kleur geworden is (± 15 min.).





Ingrediënten voor 4 personen

750 g aardappelen, zout 50 g, boter, 2 grote gesnipperde uien, 1/2-1 eetlepel kerrie, 4kipburgers, 1 rode en 1 groene paprika, 1 klein blikje ananas in blokjes, 1 courgette, 50 g goed gewassen gewelde rozijnen, 40 g bloem, 1/2 l kippenbouillon van 1 tablet of 2 blokjes, 2-2 1/2 dl melk, aroma, nootmuskaatpoeder, peper uit de molen, 3 eetlepels olie, 2 eetlepels cornflakes, 2 eetlepels paprika, tafelzuur