Kerrieschotel met rundvlees en spinazie
home > ovenschotels > Kerrieschotel met rundvlees en spinazie
Verhit de helft van de olie en bak de blokjes rundvlees rondom goudbruin.
Voeg de wijn, rundvleesbouillon en laurier toe en breng aan de kook.
Zet dan het vuur erg laag en laat het vlees 90 min. afgedekt stoven tot het mals is.
Voorverwarm de oven op 190ºC.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook en gember glazig.
Voeg de kippenbouillon erbij, de kerriepoeder en kardemom en laat alles nog 5 min. fruiten.
Roer de spinazie en koriander of peterselie door het kerriemengsel.
Voeg wat zout en peper toe en dek de pan af en laat alles 5 min. doorkoken al roerend, tot de spinazie slap is.
Voeg de havermeelzemelen erbij en roer alles dooreen en laat 2 min. doorwarmen.
Neem de pan van het vuur en roer de yoghurt door het vlees.
Schep het vlees uit de bouillon en voeg het bij het spinaziemengsel.
Verwerk de vleesbouillon desnoods in een ander recept.
Doe de massa in een ovenschaal en bak 20 min. in de hete oven.
Ingrediënten voor 4 personen
3 theel. plantaardige olie
350 g magere runderlappen (in blokjes gesneden)
12,5 cl rode wijn
1/2 liter magere runderbouillon
1 laurierblad
1 ui fijn gesnipperd
2 tenen knoflook uit de knijper
3 eetl. geraspte verse gemberwortel
12 cl magere kippenbouillon
1,5 eetl. hot kerriepoeder
1 theel. gemalen kardemom
600 g verse spinazie (gewassen en fijngehakt) of diepvries
3 eetl. fijngehakte verse koriander of peterselie
zout en peper
3 eetl. haverzemelen
20 cl magere yoghurt